Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς και γέφυρα με Σοσιαλιστές και Πράσινους

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τους συμπροέδρους της ευρωομάδας της Αριστεράς Martin Schirdewan και Manon Aubry, με τους οποίους συνομίλησαν για τις ευρωπαικές εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Αριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών. Οι συμπρόεδροι τον συνεχάρησαν και τόνισαν την εξαιρετικής σημασίας παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ευρωομαδα της Αριστεράς και στο Ευρωκοινοβούλιο γενικότερα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εντείνει τον αγώνα του και τη συνεργασία του με τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, τόσο ως περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς, όσο και ως γέφυρα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές. Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησε με τους συμπροέδρους της Αριστεράς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ευρωομάδα στην Αθήνα για την παρουσίαση του έργου της.

Παράλληλα συζήτησαν για την περαιτέρω ανάδειξη των θέσεων της αριστεράς στους τομείς της οικονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και του μεταναστευτικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της κλιματικής κρίσης καθώς και της ανάγκης για εξασφάλιση της ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Στη συνάντησή ήταν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρα Αυτή την ώρα συνάντηση με τον Συμπροεδρο των Πρασίνων. Τον Στέφανο Κασσελάκη συνοδεύουν Πέτρος Κόκκαλης και Έλενα Κουντουρα