Δύναμη Ζωής: Οι αιγιαλοί και οι παραλίες είναι δημόσια αγαθά

Η Δύναμη Ζωής, εξέδωσε ανακοίνωσε και ζητά την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση, την διαχείριση των αιγιαλών των παραλιών

Αναλυτικά η θέση της Περιφέρειας

Η διοίκηση της Περιφέρειας να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τη διαχείρισή τους από την Τοπική αυτοδιοίκηση

Την ανάγκη να περιέλθει η διαχείριση των ακτών και των δημόσιων κτημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να είναι και η μόνη υπεύθυνη ως εκπρόσωπος των τοπικών κοινωνιών, υπογραμμίζει η Δύναμη Ζωής, με αφορμή την ιστορική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκτάσεις της Αθηναϊκής Ριβιέραςστην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.).

Έτσι η Δύναμη Ζωής καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας να αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσει από την ομογάλακτη Κυβέρνηση της Ν.Δ. να προχωρήσει άμεσα στη νομική κατοχύρωση αυτού του ζητήματος προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Αφορμή είναι η πρόσφατη, ιστορική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να ακυρώσει την μεταβίβαση των εκτάσεων του παραλιακού μετώπου της Αττικής, εκτάσεων της πολυδιαφημισμένης Αθηναϊκής Ριβιέρας, από την Παλαιά Φώκαια έως το Λαγονήσι, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) μετά από προσφυγή που πραγματοποίησε ο Δήμος Σαρωνικού.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι δεν μπορεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου να έχει κυριότητα και να διαχειρίζεται ακίνητα του Δημοσίου όπως παραλίες και αιγιαλούς, τα οποία εξαιρούνται από την Νομοθεσία.

Επαναβεβαιώνει το αυτονόητο ότι δηλαδή οι παραλίες μας έχουν αποκλειστικά και μόνο δημόσιο χαρακτήρα, αποτελούν δημόσιο αγαθό.

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν έπεσε από τον ουρανό.

Χρειάστηκε ο σκληρός αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αιρετών της μαζί με τους πολίτες για να ακυρωθούν σχέδια συμφερόντων, τα οποία είναι σε αντίθετη κατεύθυνση.