Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

«Την ώρα που στην Ισπανία διαβουλεύονται για 4ήμερη εργασία με 8ωρο, οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι της Αθήνας σχεδιάζουν δουλειά από νύχτα ως νύχτα»

 

Η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες – μέλη της πραγματοποιούν 24ωρω απεργία  (στην Αθήνα στις 11πμ στην πλ. Κλαυθμώνος) την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ ανήκουν και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ), συνεπώς με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και δημόσια νοσοκομεία.

Η απεργία στο δημόσιο τομέα καλύπτει και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες (πχ ΔΟΥ). Οι δημόσιες υπηρεσίες όμως επηρεάζονται και από την μεταφερόμενη αργία της 4ης Μαΐου.

 

Ακινητοποιημένοι θα είναι όλη την Πέμπτη, οι συρμοί στις γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, όπως και τα τρόλεϊ και το τραμ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων των ΜΜΜ στην απεργία που έχουν προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και σειρά άλλων σωματείων για την 6η Μαΐου.

Κανονικά θα κινηθούν, ωστόσο, τα λεωφορεία, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ:

«Με στόχο την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, δεν θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα μέσα:

  • Το Μετρό, Γραμμές 1 (Πειραιάς – Κηφισιά), 2 και 3,
  • Το Τραμ και
  • Τα Τρόλεϊ».

Τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων στον Προαστιακό

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από την πλευρά της, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας, αύριο από τις 10:00 έως 13:00, που πραγματοποιούν τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, θα υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Author: thinkleft

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *