Μήνυμα για την 25η Μαρτίου της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Θρακομακεδόνων Ολυμπιακού Χωριού.

Η εφετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει έναν ιδιαίτερο, συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.
Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, ενός αγώνα για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, για τον σεβασμό των ανθρώπινων ιδανικών. Ενός αγώνα που κατέγραψε ανεξίτηλα η Ιστορία σαν μια από τις πιο μεγάλες στιγμές της στον σύγχρονο πολιτισμό.

Τιμούμε τους αγώνες και τους ήρωες όχι με φανταχτερές παράτες και κούφια λόγια αλλά με στοχασμό και συνείδηση των αξιών και των πανανθρώπινων ιδανικών που γι’ αυτά αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821.
 Αυτή ακριβώς η συνείδηση του χρέους προς τον λαό και τους πολίτες επιβάλλει να αγωνισθούμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης (υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής) από την οποία δοκιμάζεται η πατρίδα μας και η κοινωνία μας. Όποιοι θεωρούν ότι μπορούν να ενσπείρουν τον διχασμό και την πόλωση, υπονομεύοντας την εθνική ενότητα βρίσκονται μακριά από τις απαιτήσεις και τα νοήματα της σημερινής επετείου.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός πιστός στις ιστορικές του αξίες και αρχές:
-θα σταθεί ενωμένος στην προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου
-θα αγωνισθεί για ένα μέτωπο ζωής για την υγεία όλων και την κοινωνική συνοχή
-θα δώσει μάχες για την κοινωνική πρόοδο και την ανάπτυξη, για τη δικαιοσύνη και την κοινωνική αλληλεγγύη, για την ίδια τη Δημοκρατία.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα μας, η πατρίδα μας. Είναι ταυτόχρονα οι μεγάλες αξίες και αρχές που οικοδόμησαν τον ιστορικό μας πολιτισμό. Γι’ αυτό και οι αγώνες της κοινωνίας μας σήμερα δεν αποτελούν παρά απόδοση σεβασμού και τιμής στους ήρωες και στους πρωτεργάτες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Το συντονιστικό της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Θρακομακεδόνων Ολυμπιακού Χωριού.

Author: thinkleft

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *