Ο Μητσοτάκης διέγραψε στέλεχος της ΝΔ που έλεγε «να ρίξουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο»

Η ΝΔ διέγραψε στέλεχος της, στην Κοζάνη, Ιωάννη Σαντετσίδη,λόγω ρατσιστικής ανάρτησης στο facebook.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 63/2019 απόφαση που κοινοποίησε ο γ.γ. της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου προς τα όργανα του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρονται τα εξής:
Έχοντας υπόψη:
«1. Το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας.
2. Το από 31-07-2019 Πρακτικό και Απόφαση Εκλογής του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
3. Τις ιδεολογικές αρχές και τις θέσεις του Κόμματος.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ: Τη διαγραφή του κου Σαντετσίδη Ιωάννη του Χαραλάμπους από μέλος του Κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.
Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ»
Η επίμαχη ανάρτηση

Η ανάρτηση έγραφε σχετικά: «Και κάποιοι είναι υπέρ των μεταναστών, προσφύγων κλπ.; Όταν οι δικοί μας πήγαν Γερμανίας Ελβετίας και Βέλγιο ήταν νόμιμοι, ηθικοί και σεμνοί. Αυτοί οι μαύροι τι είναι; Στο Αιγαίο ρίξτε τους».

Προσπάθησε να ανασκευάσει
Ο Ιωάννης Σαντετσίδης μίλησε στον Alpha και ισχυρίστηκε πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και πως εννοούσε να ρίξουν στο Αιγαίο «τους μαύρους… τζιχαντιστές».
«Εννοούμε τους τζιχαντιστές που έρχονται μέσα στις βάρκες και είναι άλλοι αρμόδιοι για να το διευκρινίσουν αυτό. Αυτοί που έρχονται με τα καράβια, ξέρουμε τι είναι; Μέσα σε αυτούς, επειδή δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί γιατί έχει μπει στην Ελλάδα κάθε καρυδιάς καρύδι. Είμαστε εναντίον των συγκεκριμένων που δημιουργούν προβλήματα. Η ανάρτηση δείχνει φωτογραφία, λέει πολλά, με τη Μυρτώ. Εμείς τα έχουμε με αυτούς», είπε το στέλεχος της ΝΔ.
Σημειώνεται, πάντως, ότι στην επίμαχη ανάρτηση δεν γινόταν η παραμικρή αναφορά σε τζιχαντιστές.

Απάντηση