Χαμός στην ΝΔ με τις ακραίες τοποθτήσεις για το μπάρμπεκιου

Οι αποκαλούμενοι, Ενωμένοι Μακεδόνες, προκάλεσαν και πάλι με την συμπεριφορά τους. Αποφάσισαν να δώσουν ραντεβού, έξω αποδομές που φιλοξενούνται πρόσφυγες , για μπάρμπεκιου.

Το μπάρμπεκιου  δεν θα είναι μια προσφορά προς τους ανθρώπους που φιλοξενούνται, αλλά για να τους προκαλέσουν. Να προκαλέσουν τους ανθρώπους πεινάνε και δεν θα μπορούν να φάνε χοιρινό κρέας και να πιούνε αλκοόλ λόγω πεποιθήσεων.

Οι εν λόγω άφησαν στην άκρη το Μακεδονικό και τα έβαλαν με τους ανήμπορους ανθρώπους. Οι περικεφαλαίες και τα ακόντια, δεν λείπουν από καμιά  διαμαρτυρία, καθώς από ότι φαίνεται τους χαρακτηρίζει για κάθε κίνηση τους.

Κόντρα Μαμουλάκη-Κυρανάκη με αφορμή κάλεσμα των «Ενωμένων Μακεδόνων» για μπάρμπεκιου έξω από το ΚΥΤ Διαβατών

 

Νέα κόντρα αναφορικά με το απαράδεκτο κάλεσμα των «Ενωμένων Μακεδόνων» για μπάρμπεκιου έξω από το ΚΥΤ Διαβατών, ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη και τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον σταθμό 98.4 (Κρήτης). Ο βουλευτής της ΝΔ αρχικά αρνήθηκε οποιοδήποτε διάλογο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι ο μονόλογος της διχόνοιας κυριαρχεί στην ακροδεξιά ρητορική της σημερινής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, χαρακτήρισε «σαδισμό» και «κτηνωδία» την πρακτική πολιτών να κάνουν μπάρμπεκιου ψήνοντας χοιρινό και καταναλώνοντας αλκοόλ δίπλα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ανθρώπων πεινασμένων και ταλαιπωρημένων.
Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης μιλώντας σήμερα στον 98.4, στην πραγματικότητα προσπάθησε να μετατοπίσει την ουσία της συζήτησης. Ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Γιαννούλης ζητούσε να έρθει διάταξη στον Ποινικό Κώδικα που να απαγορεύει το μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ Ελλήνων πολιτών και για αυτό αντέδρασε όπως αντέδρασε, κι όχι επειδή γνώριζε για την απαράδεκτη εκδήλωση απέναντι από το ΚΥΤ Διαβατών.
Στο 98.4 παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έθεσε θέμα τέτοιας διάταξης, αλλά θέμα πολιτικής καταδίκης μιας τέτοιας εκδήλωσης, που δείχνει καταρχάς ασέβεια απέναντι στη θρησκεία των προσφύγων και μεταναστών, και αντιστρατεύεται την αρχή της ανεξιθρησκείας.
Αντί να ξεκινήσει ένας διάλογος ανάμεσα στους δύο βουλευτές με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ο κ. Κυρανάκης αντέδρασε ως εξής: «Κ. Μαμουλάκη, είναι αντικειμενικό το ζήτημα. Δεν έχω χρόνο να ακούω πράγματα που ακούω όλη μέρα από τα στελέχη της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα διαβάζετε στην Αυγή και τώρα βγήκατε στον 98.4 να τα επαναλάβετε. Ξέρουμε κ. Μαμουλάκη ότι η μοναδική σας άποψη είναι ό,τι διαβάζετε στην Αυγή. Δεν έχω καμία όρεξη να τα ξανακούσω».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής: «Το ζήτημα κ. Κυρανάκη ποιο είναι; Αν θα κατατεθεί διάταξη περί αυτού ή η πρόκληση, δηλαδή το λάδι στη φωτιά που ρίχνετε συνεχώς και ξεσηκώνετε τον κόσμο; Νομίζω πως ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή, όπου οι προσφυγικές ροές αυξάνονται, όπου η χώρα καλείται να βρει ολοκληρωμένο σχέδιο, απουσιάζει το σχέδιο από τη ΝΔ. Δεν μπορεί να καταδικάσει την εν λόγω εκδήλωση ο κος Κυρανάκης. Είναι τόσο απλό. Να προβεί σε καταδίκη αυτής της ενέργειας, δίπλα στο hotspot ανθρώπων που έχουν περάσει τα πάνδεινα. Καταδικάζετε επιτέλους; Δεν απαντάτε. Βλέπετε; Δεν έχετε το πολιτικό σθένος να το κάνετε κ. Κυρανάκη».

 

 

 

 

 

Στο θέμα πήρε ξεκάθαρη θέση και η Ντόρα Μπακογιάννη, που άδειασε τις ακροδεξιές κορώνες της ΝΔ.

 

Αναφερόμενη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως «τα νησιά μας είναι η άμυνα της χώρας μας. Αν εγκαταλείψουμε τα νησιά μας εγκαταλείπουμε την άμυνα της χώρας μας. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που εκ του ασφαλούς αντιδρούν και δεν υπολογίζουν την καθημερινότητα των νησιών μας».
«Είναι ευθύνη των πολιτικών αλλά και των δημοσιογράφων να ενημερώσουμε σωστά την κοινωνία. Και είναι τιμή για την Κρήτη που άμεσα δέχθηκε να συμπαρασταθεί και να φιλοξενήσει πρόσφυγες», τόνισε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι-αυτοί που μπαίνουν στα προαναχωρισιακά κέντρα στη συνέχεια θα φύγουν. Το συζήτησα και με τον υφυπουργό εσωτερικών της Γερμανίας και τόνισα ότι χρειαζόμαστε βοήθεια για την επιστροφή των ατόμων αυτών».

Kαι ο Σπηλιωτόπουλος αδειάζει Κυρανάκη-Πλεύρη: Υιοθετούν τη χυδαιότητα ως πολιτική διαμαρτυρία

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, τοποθετήθηκε μέσω του facebook: Δεν αντιλαμβάνομαι την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τα αυτονόητα.
Προφανώς είναι αυτονόητο το δικαίωμα κάποιου να καταναλώνει όσο χοιρινό θέλει και όσο αλκοόλ επιθυμεί εάν είναι ενήλικας φυσικά.
Δικό του ζήτημα είναι η υγεία του και πως διαχειρίζεται το προσδόκιμο της ζωή του. Ίσως βέβαια κάποιος να ισχυριστεί ότι επιβαρύνοντας την υγεία του με επιπλοκές, όπως καρδιά, αρτηρίες κτλ κάνει αλόγιστη χρήση των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και έτσι επιβαρύνει τον φορολογούμενο.
Αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα που αφορούν ίσως κάποιους υπερευαίσθητους νεοφιλελεύθερους. Άλλα πράγματα είναι η πρόκληση.
Να είσαι κρετίνος, βάναυσος και αισθητικά χυδαίος. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστούν κάποιοι που δήθεν από αγανάκτηση οργάνωσαν έξω από εστίες παραμονής μουσουλμάνων προσφύγων την άσκηση
του ελεύθερου δικαιώματος της γουρουνοφαγίοας και της αλκοολοποσίας.
Και απορώ που νέοι πολιτικοί υιοθετούν τη χυδαιότητα ως πολιτική διαμαρτυρία.
Μπορεί να έχει ο καθένας τις απόψεις του, να ασκεί τα δικαιώματά του. Όμως ουδείς έχει το δικαίωμα να προκαλεί και να προσβάλει αισθητικά. Γιατί η αισθητική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ηθική. Και το ήθος όσο και υποκειμενικό κι αν είναι στην προηγούμενη περίπτωση απουσιάζει παντελώς.

Απάντηση