Το παράπονο του κόσμου για τον Σύριζα και τα media

Ωραίες οι πολιτικές εκδηλώσεις, ωραίες και οι πλατείες και οι ομιλίες αλλά υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που δεν παίρνει μέρος σε αυτά καθώς πλέον ζούμε στη ψηφιακή εποχή και εκεί πρέπει να επενδύσει ο Σύριζα.

Γράφει ο Ερρίκος Σουλολλάρι

Αποτελεί ευρύτατα γνωστό ότι η ΝΔ ήρθε στη κυβέρνηση με φόρα και σε αυτό φέρει ευθύνη ο Σύριζα. Μάλιστα, κάτι τέτοιο τόνισε και ο Βουλευτής του Σύριζα, Γιώργος Τσίπρας σε πρόσφατη πολιτική εκδήλωση. Το θέμα ωστόσο δεν είναι ότι ο Σύριζα έκανε κακή πολιτική και βούλιαξε την χώρα αλλά το αντίθετο παρέλαβε μια χώρα διαλυμένη, στο όριο της πτώχευσης και την παρέδωσε με 40 δις, έχοντας αφήσει πίσω τα μνημόνια.
Έτσι λοιπόν αν πεις σε κάποιον ξένο ότι ο Σύριζα έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, μείωσε το ποσοστό της ανεργίας, νοικοκύρεψε την υγεία και έλυσε το Σκοπιανό με τη συμφωνία των Πρεσπών θα σου πει πως το συγκεκριμένο κόμμα έχει στο τσεπάκι του την αυτοδυναμία.
Έλα όμως που στην Ελλάδα, επιβραβεύουμε τους κλέφτες! Στην Ισπάνια, ο Ραχοί κατηγορήθηκε για διάφορα οικονομικά σκάνδαλα και έτσι ο ίδιος πήγε σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ εδώ στην Ελλάδα τους κλέφτες και όσους την οδήγησαν στην εξαθλίωση τους επιβραβεύσαμε και τους δώσαμε αυτοδυναμία. Δηλαδή, φανταστείτε πόσο τραγική είναι η κατάσταση, όταν ο Γεωργιάδης είναι σήμερα εκ νέου υπουργός. Ποίος ο Γεωργιάδης, που έβαλε 5 ευρώ εισιτήριο σε δημόσιο νοσοκομείο και που το όνομα του εμπλέκετε στο σκάνδαλο Νοβάρτις. Αλλά ναι είπαμε είναι σκευωρία!
Επί του θέματος, ο Σύριζα με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα έχει βγει στους δρόμους για να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από την προοδευτική συμμαχία. Ωστόσο, υπάρχει ένα παράπονο, το οποίο κατ΄εμε είναι όντως πολύ σοβαρό και πρέπει ο Σύριζα να το εξετάσει. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η επικοινωνιακή πολιτική γύρω από τα Μίντια.
Φανταστείτε ότι η ΝΔ μέχρι και σήμερα παρουσιάζει τα θετικά μέτρα του Σύριζα ως δική της επιτυχία και αυτό περνάει στον απλό πολίτη. Κάτι το οποίο επί κυβέρνηση Σύριζα δεν περνούσε αλλά αντίθετα τα περισσότερα κανάλια έψαχναν αφορμή για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση. Μεγάλο παράδειγμα, η κόντρα Πολάκη-Κυμπουρόπουλου.
Στο συγκεκριμένο θέμα ο Πολάκης είχε 100% δίκαιο και ουδέποτε προσέβαλε τον Κυμπουρόπουλο, όμως τα μίντια είχαν άλλη άποψη. Κάθε μέρα για κανένα μήνα ακούγαμε στη τηλεόραση για το συγκεκριμένο θέμα και ως μεγάλο θύμα παρουσιαζόταν ο Κυμπουρόπουλος, ο οποίος δεχόταν κάτι σαν μπούλινκ από τον αγροίκο Πολάκη. Το αποτέλεσμα; Ο Κυμπουρόπουλος πρώτος σε σταυρούς με την ΝΔ στο ευρωψηφοδέλτιο!
Φεύγουμε από το Πολάκη πάμε στη Δούρου.. Τι κι αν η Δούρου ξεμπλόκαρε ένα σωρό έργα στην Άττικη, τι κι αν άφησε έργο πίσω της, ουδείς ασχολήθηκε με αυτά. Αλλά μόλις ξέσπασε η θεομηνία, τα μίντια ολομερής κατηγορούσαν την Δούρου για το Μάτι και την Μάνδρα. Μπορεί, εν παραδείγματι στη Μάντρα οι περισσότεροι που έχασαν την περιουσία τους να είχαν χτίσει πάνω σε ρέματα παράνομα, αλλά αυτό δεν μας ενδιέφερε εκείνη τι στιγμή.
Μπορεί η Περιφέρεια αργότερα να αποζημίωσε τους κατοίκους που έχασαν την περιουσία τους αλλά τα Μίντια παρουσίαζαν τον Μαρινάκη ως τον άνθρωπο που στήριξε την Μάνδρα. Για να λέμε την αλήθεια το έκανε, αλλά ο απλός πολίτης με αυτά που άκουγε καταλάβαινε πως μόνο ο Μαρινάκης ενδιαφέρθηκε για τους πληγέντες.
Πάμε λοιπόν σε ένα άλλο μεγάλο παράδειγμα! Η συμφωνία των Πρεσπών! Τι κι αν στο εξωτερικό όλα τα μίντια υμνούσαν τον Τσίπρα και τον Ζάεεφ για την ιστορική συμφωνία, εδώ τα δικά μας προδότη τον ανέβαζαν προδότη τον κατέβαζαν και προσκαλούσαν τον κόσμο να βγουν σε συλλαλητήρια. Έτσι λοιπόν, ουδέποτε ασχοληθήκαμε με το τα τι γράφει αυτή η συμφωνία αλλά αμέσως να ρίξουμε στα τάρταρα τον Σύριζα. Το αστείο σε όλη την υπόθεση είναι ότι για την συμφωνία αυτή έσκουζε η ΝΔ και ο Μητσοτάκης. Αστείο για όποιον ξέρει από πολιτική ιστορία και γνωρίζει το ρόλο της ΝΔ στα εξωτερικά θέματα.
Έτσι λοιπόν εκείνη την περίοδο που σχεδόν όλη η Ευρώπη μιλούσε για ιστορική συμφωνία και υμνούσε τον Τσιπρά ως έναν πολιτικό ηγέτη, εδώ στην Ελλάδα τα Μίντια μαζί με την ΝΔ μιλούσαν για μια προδοτική συμφωνία. Τώρα όμως σύμφωνα με τον Μητσοτάκης, αυτή η προδοτική συμφωνία έγινε καλή και στο Μάτι εν τέλει δεν ευθυνόταν τόσο η Δούρου όσο η κλιματική αλλαγή. Αλλά και στο προσφυγικό όπως φαίνεται δεν τους φέρνει ο Τσίπρας, όπως μας έλεγαν στα πάνελ αλλά έχουμε μια προσφυγική κρίση.
Μπορεί μετά απ όλα αυτά να πει κάνεις πως η ΝΔ κορόιδεψε τους ψηφοφόρους της, ωστόσο τα Μίντια ακόμα και σήμερα βγάζουν γκάλοπ που η ΝΔ έχει αυξήσει τα ποσοστά της. Έτσι λοιπόν, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως ο Σύριζα πρέπει να φτιάξει την επικοινωνιακή πολιτική του μέσω των ΜΜΕ. Ωραίες οι πολιτικές εκδηλώσεις, ωραίες και οι πλατείες και οι ομιλίες αλλά υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που δεν παίρνει μέρος σε αυτά καθώς πλέον ζούμε στη ψηφιακή εποχή και εκεί πρέπει να επενδύσει ο Σύριζα
Ζούμε στην εποχή που σχεδόν κάθε σπίτι έχει ίντερνετ και το 80% χρησιμοποιεί τα social media. Για αυτό θεωρώ μονόδρομο την δημιουργία ενός καναλιού ή σαιτ. Πρέπει ο Σύριζα να δώσει μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι, γιατί αν τότε που ήταν κυβέρνηση πολεμήθηκε όσο τίποτε άλλο από τα μίντια τώρα που είναι στην αντιπολίτευση θα είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Απάντηση