Ρατσιστικό παραλήρημα στο Βουλγαρία-Αγγλία

Μαύρη βραδιά για το Βουλγαρικό ποδόσφαιρο, ήταν η Δευτέρα 13 Οκτωβρίου. Όχι τόσο για το 0-6 από την εθνική Αγγλίας, αλλά για την ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας των Βούλγαρων οπαδών.

Συγκεκριμένα μερίδα οπαδών χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα στους Άγγλους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα  να διακοπεί δύο φορές προσωρινά ο αγώνας.

Στο κόσμο του και ο προπονητής της Βουλγαρίας Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε ότι δεν αντιλήφθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί. Εδώ θα πρέπει να εξακριβωθεί, αν συμφωνεί με τις ενέργειες των φασιστών.

 

Ευτυχώς η πλειοψηφία των οπαδών, δεν ακολούθησαν το παραλήρημά, των ακροδεξιών συμπατριωτών. Στο ίδιο τέμπο και αποφασισμένος και ο  Βούλγαρο πρωθυπουργό, ο οποίος απαίτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μπόρισλα Μιχαΐλοφ, για δηλώσεις του περί προκλήσεων από πλευράς Άγγλων παικτών. “Λίγο καιρό πριν ο πρωθυπουργός με είχε καλέσει εσπευσμένα στο γραφείο του.
Ξέρετε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλα βήματα για την ανάπτυξη του βουλγαρικού ποδοσφαίρου. Ύστερα όμως από τα γεγονότα στο ματς με την Αγγλία και έχοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο, ο πρωθυπουργός με διέταξε να κόψω κάθε επαφή με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, παγώνοντας ακόμα και τις επιχορηγήσεις, μέχρι να υποβάλλει την παραίτησή του ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ”, τόνισε με δηλώσεις στην ιστοσελίδα “Sportal.bg” ο υπουργός Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Κράσεν Κάλεφ.
Σημειώνεται πως ο Μιχαΐλοφ, ο οποίος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και άλλοτε αρχηγός και γκολκίπερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, όχι μόνο κατηγόρησε κάποιους παίκτες της Αγγλίας πως προκαλούσαν αλλά χαρακτήρισε και άδικες τις αναφορές που έγιναν περί ρατσιστών οπαδών της Βουλγαρίας στις εξέδρες

Απάντηση