Καμία πρόσθετη ενίσχυση στους δήμους

Στους δήμους πέταξε το μπαλάκι ο Τ. Θεοδωρικάκος – Ο υπουργός Εσωτερικών θυμήθηκε να βγάλει εγκύκλιο με επιπλέον στοιχεία στις 21 Αυγούστου, δυσχεραίνοντας έτσι τη διαδικασία ελέγχων από τους δήμους και την ταχύτητα των προσλήψεων .

Στο ερώτημα των δημάρχων πώς θα καλυφθούν τυχόν πρόσθετες ανάγκες σε προσωπικό για τον καθαρισμό σχολείων, ο Τ. Θεοδωρικάκος έριξε για ακόμη μια φορά το οικονομικό βάρος στα ταμεία των δήμων. «Εάν υπάρξουν δήμοι οι οποίοι έχουν ανάγκη από πρόσθετο προσωπικό για τον καθαρισμό σχολικών κτηρίων, να το αναλάβουν από δικούς τους πόρους» είπε.

Παρέπεμψε, επίσης, στην περιορισμένη δυνατότητα πρόσληψης καθαριστών με τετράμηνη σύμβαση, που θα πληρώνονται από πόρους των δήμων, χωρίς καμία πρόσθετη ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών. Μπροστά δε στις ασφυκτικές οικονομικές ανάγκες των ΟΤΑ λόγω έκτακτων δαπανών πρόληψης του κορωνοϊού, ο Τ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει στην εκταμίευση πρόσθετης, οριζόντιας οικονομικής ενίσχυσης ύψους 60 εκατ. ευρώ και πέραν τούτων ουδέν!